категорії: візуалка новина

Художники розмалюють Будинок Величезних Можливостей

 

Соціально-візуальний проект, започаткований Олександром Шапіро та Анатолієм Слойком, передбачає розпис стін Павлівської міської психіатричної лікарні. Результатом проекту має стати єдина просторова картина, створена з індивідуальних художніх проектів. Це може бути як роспис, так і скульптурне заповнення ландшафтних та архітектурних зон.

На думку оганізаторів проекту, цим жестом «соціалізовані люди, які знайшли використання своїм парадоксальним маренням, здійснюють паломництво в місце, де легітимні будь-які фантазми, оскільки тут утримують «праведників (чи мучеників) божевілля» – людей, які так і не змогли відмовити самі собі».

До участі запрошуються всі бажаючі художники, серед яких буде проведено відбір. Отже, ґарантами якості виступатимуть організатори, а також – потужна аура місця. «Просторове полотно, зіткане з індивідуальних художніх образів, стане частиною повсякденної картини світу для пацієнтів лікарні і спричинятиме потужний позитивний терапевтичний вплив».

Проект буде реалізовано протягом одного дня – 3 травня. «Шукатимуть нові форми неспекулятивної єдності» художники з сьомої години ранку до сьомої вечора.

А так виглядатиме лікарня ще тиждень:

Психіатрична лікарня до розпису