категорії: візуалка новина

Contemporary ART України, Європи та Японії відзавтра в столичному Арсеналі

теґи: ART KYIV, Мистецький Арсенал

З 2 по 13 листопада в Мистецькому Арсеналі відбудеться Шостий форум сучасного мистецтва ART KYIV contemporary. Експонати представлять 30 галерей сучасного мистецтва з України, Росії, Німеччини, Франції та Швейцарії.

Програма цьогорічного ART KYIV contemporary спрямована на збагачення досвіду й знань глядачів про сучасні мистецькі процеси. Окрім ярмаркової програми, у ART KYIV contemporary значна увага приділяється паралельній програмі. Побільшало спецпроектів у співпраці з мистецькими інституціями Японії, Німеччини, Франції та Польщі.

Вперше в Україні буде представлено унікальну ретроспективну виставку шести японських художників – THE GROUP 1965: Aida Makoto, Kinoshita Parco, Hiroyuki Matsukage, Oscar Oiwa, Tsuyoshi Ozawa, Sumihisa Arima. Японських митців об’єднує спільний «дух часу», який відповідає даті їхнього народження – це 1965 рік. Експозиція складатиметься з абсолютно різних за стилем і манерою висловлювання живописних, фото- та відеоробіт, унікальної інсталяції «Нагоя», що відтворює модель японського комунального житла. У рамках виставки японські митці представлять серію перформансів, лекцій та воркшопів, а також особливу караоке-програму для дітей.

Польський куратор Моніка Шевчик та Польський інститут у Києві презентують продовження проекту «Подорож на Схід». У ньому візьмуть участь митці з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови, Польщі, а також українські художники Анатолій Бєлов, Алевтина Кахідзе, Ярослава-Марія Хоменко, Володимир Кузнєцов, Стас Волязловський, творча група TanzLaboratorium. Митці досліджують ключовий мотив, який формує зв’язки між людьми і є альтернативою авторитетові влади чи економічного капіталу. Таким мотивом є любов – в усіх її неочікуваних мистецьких проявах.

Учасницею ART KYIV contemporary також стане французька відеохудожниця Марі Ренерт. 2010 року вона створила фільм Roll-On, Roll-Off, героями якого стали українські моряки з судна Marfret у Марселі.


Куратор Мистецького Арсеналу Олександр Соловйов презентує спецпроект «Задній вхід до музею» художника Іллі Чичкана у співавторстві з молодим графітистом PSYFOX.

У програмі ярмарку – лекції та освітні програми для дорослих і наймолодших відвідувачів, перформанси українських та японських художників, покази фільмів про мистецтво, семінари українських галеристів та експертів із мистецтва.

Виставка працює: 2–12 листопада –  з 11.00 до 20.00, 13 листопада – з 11.00 до 18.00.

Вартість квитків — 40 грн., пільгова вартість — 20 грн.

Київ, Лаврська,12, Мистецький Арсенал.