категорії: візуалка новина

Трохи буддійського Тибету посеред Києва

buddhadaysЗазирнути за лаштунки дивовижного світу Країни Снігів запрошують «Дні буддійської культури в Україні». Вони відбудуться з 8 по 27 листопада в Києві. В програмі – виставки, майстер-класи, кіно й лекції.

Скульптура та живопис, сучасне мистецтво та давні традиції, фільми та фотографії – все це допоможе перенестись в дивовижний світ буддійської культури. «Дні буддійської культури» пропонують кожному, хто відкритий світові, доторкнутись до живої багатовікової традиції, помандрувати далекими країнами, відкрити знання, яке робить людей на Сході щасливішими.

«Скарб Тибету» – єдина в Україні мандрівна виставка буддійського мистецтва, присвячена культурній спадщині Гімалайського регіону. Експозиція виставки нараховує більше 300 оригінальних експонатів, привезених з Тибету, Непалу, Бутану та Індії, серед яких 67 буддійських статуй, 39 тханок, а також маски, музичні храмові інструменти, ритуальні предмети та предмети побуту. Її демонструватимуть в Українському домі.

buddhadaysЧи можливо зберігати внутрішню тишу у вирії життя? Які форми і методи мистецтва можуть передати стан споглядання і духовного звільнення або відобразити мить життя? Цим питанням присвячена виставка «Форма пустоти», в якій беруть участь відомі та молоді українські художники – Андрій Бабчинський, Андрій Базюта, Юлія Балаєва, Олександр Гнилицький, Тетяна Гершуні, Ксенія Гнилицька, Олександр Лігадовський, Валерія Трубіна, Сергій Попов та інші. Вона працюватиме в галереї «Боттега», вул. Михайлівська, 22-б.

Також відбудеться багато зустрічей, на яких ви матимете змогу почути й побачити про унікальний досвід людей, що безпосередньо доторкнулися до культури буддизму. Дізнатися про детальну програму «Днів буддійської культури в Україні» можна на сайті.