категорії: кіно новина

«Молодість» відкриє історія пристрасті Коко Шанель

теґи: Культурний центр "Кінотеатр "Київ", Молодість, кіно, кінофестиваль, фестиваль

 

Молодість #3939-ий міжнародний кінофестиваль «Молодість» проходитиме у Києві з 24 жовтня по 1 листопада. Головним демонстраційним майданчиком фестивалю стане кінотеатр «Київ», в якому йтимуть стрічки як конкурсної, так і позаконкурсної програм; іншими локаціями «Молодості» обрано кінотеатри «Жовтень» та «Україна», а також – Будинок кіно.

На відміну від попередніх років, цього року організатори вирішили відмовитись від урочистих церемоній відкриття і закриття фестивалю, які традиційно відбувалися в палаці «Україна». Таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що головним пунктом обох заходів були і залишаються перегляди фільмів, а перенавантажена пафосними блискучими кулуарами зала «України» для цього аж ніяк не пристосована (це завжди спричиняло масу незручностей). Таким чином, обидві церемонії перенесуть до кінотеатру «Київ»: урочиста частина проходитиме у фойє кінотеатру, а на перегляд фільмів глядачі розходитимуться в кінозали.

Молодість #39Відкриється «Молодість-39» свіжою французькою стрічкою режисера Яна Коунена, автора відомого містичного вестерну «Блубері», під назвою «Коко Шанель та Ігор Стравінський (Coco Chanel & Igor Stravinsky)». Кіно змальовує Париж 1913 року та стосунки, що зав’язались між двома творчими особистостями – успішною кутюр’є Коко Шанель й Ігорем Стравінським – російським емігрантом (українцем за походженням), талановитим композитором і постановником балету. За чутками, саме завдяки роману зі Стравінським, натхненна почуттями Коко створила свої знамениті парфуми «Шанель №5»...

Фестивальна програма короткого метру представить збірку найцікавіших робіт молодих режисерів зі всього світу – найперспективніші кіномитці представлять свої фільми персонально. Невеликі, середнім хронометражем у хвилин 30, форми, дають молодому режисерові майже безмежні можливості для наближення до Шедевру, а також й шанси на отримання Золотого Оленя Міжнародного кінофестивалю «Молодість» – визнаного у світі знавця молодого кіно.

Молодість #39Близько десятка дебютних повнометражних фільмів представлять найактуальніші тенденції розвитку європейського і світового кіно за останній рік. Це – фільми вчорашніх студентів або тих молодих професіоналів, чий розвиток відбувався поза стінами навчальних закладів. Повнометражна програма – це найякісніша селекція. Традиційно, свій перший великий творчий успіх молоді режисери представляють персонально.

Ще одним цьогорічним сюрпризом стане «Панорама українського кіно 2008-2009». Також на гостей чекають:  «Французьке кіно сьогодні», «Німецький бульвар», «Сучасне аргентинське кіно», «Нове російське кіно», «Довгі ночі короткого метру: Швеція», «Сонячний зайчик», «Сенс мистецтва – сенс життя», «Ретроспектива фільмів Катрін Деньок», «Довгі ночі короткого метру: Німеччина», «Андрій Хржановський. Ретроспектива», «Ізраїльське кіно», «Права людини», «Гійом Депардьє. In Memoriam», «Східний експрес», «Ретроспектива фільмів Жака Таті».

Молодість #39Закриється фестиваль не менш цікавим доробком молодого (1972 р.н.) режисера Флоріана Ґалленбергера «Джон Рабе (John Rabe)», драматичною історією звичайного, на перший погляд, німецького бізнесмена, що проживає у Китаї в нелегкі для країни часи окупації нацистською Японією. Рабе – німець і член нацистської партії, але людяність в ньому перемагає відчуття обов’язку перед батьківщиною. Джон Рабе – реальний персонаж Другої світової війни, мимовільний свідок страшної різанини та знущань. Завдяки своєму положенню йому вдається врятувати понад двісті тисяч мирного населення. Фільм Флоріана Ґалленбергера є екранізацією його власного щоденника...

39-ий кінофестиваль «Молодість» вітає вас з початком нової кіноосені!