категорії: кіно новина

MyFrenchFilmFestival, або Перший у світі онлайн-кінофестиваль

теґи: анімаційне кіно, артхауз, короткий метр, кінофестиваль, молоде кіно, французьке кіно

MyFrenchFilmFestivalІнтернет дарує можливості. Французам він подарував можливість популяризувати вітчизняний кінематограф. My French Film Festival – це перш за все виклик, спосіб нагадати про себе (а заразом і про те, що французьке кіно досі лишається одним з найкращих), своєрідне протиставлення академічним кіношним утворенням, усіляким каннам і оскарам, фестивалям старого типу.

Найкраще концепцію My French Film Festival розкриває іронічно-агресивний за настроєм відео-трейлер фестивалю з промовистим заголовком «Виглядай розумно, дивись французьке кіно» («Look smart, watch french movies»). «Так, ми сноби - стверджує герой ролику. Ми лажаємо в футболі, любимо смердючі сири і говоримо англійською з жахливим акцентом. Але ми замутили перший в світі онлайн-кінофестиваль!»

За великим рахунком, My French Film Festival – це веб-сторінка адаптована десятьма мовами (російська є, української немає). Десять повнометражних і десять короткометражних стрічок молодого французького кінематографу доступні для перегляду, коментування і голосування з 14 по 29 січня 2001 року. З переглядом, утім, не все так просто: безкоштовними є лише рекламні ролики фільмів та інтерв'ю з акторами і режисерами, а для любителів шари є можливість виграти безкоштовний доступ до перегляду фільмів бавлячись у флеш-цяцьку на сторінці фестивалю в одній з популярних соціальних мереж. Платні пакети передбачають доступ до одного, кількох або усіх фестивальних фільмів і коштують від 1 до 14 євро.

Після завершення фестивалю будуть вручені шість премій найкращим фільмам (по три в кожній з категорій): Премія користувачів Інтернету, Премія зарубіжних блогерів і Премія міжнародної преси (Україна серед представників міжнародної преси, знову ж таки, не представлена).

My French Film Festival є яскравим підтвердженням фрази «все геніальне – просто». Зовсім не обов'язково вигадувати велосипед: влаштовувати гучні церемонії відкриття/закриття, розстеляти червоні доріжки для пафосних звьозд, влаштовувати кінопокази в непристосованих до цього приміщеннях (чим особливо часто грішать українські кінофестивалі), займатись іншими малодотичними до кіно дурницями. В центрі кінофестивалю повинно бути саме кіно. My French Film Festival дає змогу не тільки переглянути нові французькі фільми так, як вам зручно, а й долучитись до вибору переможців, адже право голосу має кожен глядач.

За матеріалами www.myfrenchfilmfestival.com