Найкращий роман десятиріччя презентують за участю Оксани Забужко

теґи: Володимир Лис, Оксана Забужко, видавництво "Клуб сімейного дозвілля"

Копия St_Yakova

Перші 5000 примірників роману Володимира Лиса «Століття Якова», переможця конкурсу «Гранд-Коронація», що відбувся в рамках конкурсу «Коронація слова – 2010», вже вийшли друком у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля». Презентувати книжку Володимир Лис буде разом з Оксаною Забужко 19 серпня у Києві.

Волинянин Володимир Лис не новачок у сучасній українській літературі. Але перемога його роману «Століття Якова» у так званій лізі чемпіонів конкурсу «Коронація слова 2010» збурила шквал емоційних відгуків. Відомий телеведучий каналу ICTV Андрій Куликов, прочитавши рукопис, сказав: «Мені пощастило, що був членом журі «Коронації слова» — інакше ще довго міг би не прочитати «Століття Якова». Шкода, що цей роман не може мати продовження. Але далі буде Володимир Лис».

Історія життя старого Якова Меха, його кохання, біль втрати, круговерть війн та режимів, радощі та горе в родині, гріхи й каяття – все це Володимир Лис гармонійно об’єднав у трьох площинах подій найкращого роману десятиріччя.

Письменниця та літературознавець Оксана Забужко зазначила: «Що ж, тепер, після «Століття Якова», склад «першого ешелону» сучасної української літератури доведеться переглянути – адже твори такого епічного масштабу й густини нечасто пишуться не тільки в Україні…» Оксана Стефанівна написала передмову до роману переможця і як спеціальний гість буде присутня на презентації у Книгарні «Є».

Побачити книжку та золоту корону переможця можна буде вже 19 серпня у Києві. Презентація роману, зустріч автора з читачами та автограф-сесія відбудуться:

19 серпня о 15-00 на  VI Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку (МВЦ, Броварський проспект, 15, ст. м. «Лівобережна»);

19 серпня о 18-00 у Книгарні «Є» (вул. Лисенка, 3, ст. м. «Золоті Ворота»). Спеціальний гість — Оксана Забужко.

Також видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» запрошує на авторські зустрічі з видатними українськими прозаїками, що пройдуть у рамках VI Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку:

18 серпня о 15-00 – презентація та автограф-сесія авторів збірки «Декамерон. 10 українських прозаїків останніх десяти років». Беруть участь Любко Дереш, Світлана Поваляєва, Сашко Ушкалов.

18 серпня о 16-00 – презентація та автограф-сесія Василя Шкляра автора роману «Залишенець», переможця ХІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2009».

19 серпня о 16-00 - автограф-сесія письменниці Люко Дашвар, володарки численних нагород та премій.

Сучасна українська література посідає одне з провідних місць у видавництві «Клуб Сімейного Дозвілля». У серії «Зірки української прози» видано книжки переможця ХІ Всеукраїнського рейтингу «Книжка року 2009» Василя Шкляра, володарки численних нагород та премій Люко Дашвар, переможця конкурсу «Книга року ВВС» Юрка Іздрика, талановитого Любка Дереша, несамовитої Ірени Карпи та ін.