KOZAK SYSTEM презентували альбом «Шабля»

теґи: KOZAK SYSTEM, «Шабля»

KS10

Великий концерт у Києві влаштували KOZAK SYSTEM на честь виходу нового альбому «Шабля» – рок, поезія, акордеон кривавого кольору, нестримно танцюючі «віпи», потужні барабани та гітари, духові соло, що валили музикантів на підлогу реактивною тягою труби і тромбону, вокал, що підносив за горизонти. Презентація, на якій зібрався ледь не весь український культурно-мистецький бомонд пройшла вибухово, як і належало знаковій події – альбом «Шабля» став новим диханням після трансформації гурту, втіленням абсолютного щастя бути разом.

«Зараз у нас неймовірний період, у нас все виходить. Ми за останні два місяці зробили 17 пісень і маємо у доробку ще близько 10, що увійдуть до наступного альбому. Нам дуже пощастило у житті – ми усі брати. Музиканти не збираються просто так. Кажуть, що шлюби утворюються на небі. Гурти – теж.»  Іван Леньо, KOZAK SYSTEM

Концерт слухали, дивилися і танцювали актори Остап і Дмитро Ступка, телеведучі Юрій Макаров і Микола Вересень, письменник і художник Лесь Подерв’янський, співачка Марія Бурмака, художниця Анжеліка Рудницька, виконавець головної ролі у фільмі «ТойХтопройшовКрізьВогонь» актор Дмитро Лінартович, поети і письменники Павло Коробчук і Світлана Поваляєва, політик і громадський діяч Олесь Доній, музиканти Тарас Чубай, Діля, Фагот з ТНМК, Фома з Мандрів, Вадим Красноокий з Mad Heads XL, кінорежисер Леся Калинська. KS2 (1)

«Ця затятість, ця кров, цей безумовний талант вилилися у фантастичну програму!» – Марія Бурмака.

«Порівняно з матеріалом гайдамацьким, який був до того і з яким добре знайомий, здалося, що додалося позитиву, веселощів. Мені особисто це дуже імпонує.» – Вадим Красноокий «Вони живуть цим, дихають цим, це відчувається.» – Фагот.

До створення альбому доклало зусиль багато культових особистостей сучасної української поезії та музики, серед яких Сергій Жадан, Сашко Положинський, Юрій Іздрик, Тарас Чубай, Андрій Середа, Олександр Піпа. Автором слів вже популярної і запальної пісні «Така спокуслива» став поет Дмитро Лазуткін, так само як пісні «Шабля», яка дала назву 

KS5_

альбому. Саме з неї почалася друга віра музикантів в себе. Для них це максимальна відповідність стану душі, неагресивний, але чіткий чоловічий меседж. На концерті Дмитро і KOZAK SYSTEM  виконали цю пісню разом. Кавер KS на «Smells like teen spirit» «Nirvana» заспівала Ірена Карпа. На сопілці зіграли Володимир Шолохов та Мишко Адамчак з гурту «Кораллі». Катя Chilly заспівала з гуртом цілком космічну буковинську баладу «А вже тому сім рік буде» – виступ, про який досі говорять, як про щось трансцендентне і нереальне.

KS8

«Между нами есть доверие, музыкальное уважение. А когда оно есть, все внимание уходит в музику» – пояснила Катя Chilly феномен неповторної пісні.

«Без сумніву, хлопці виросли, бо вони працьовиті, люблять музику, обожнюють грати» – Тарас Чубай.

«Я страшенно радий за них, за те, що стільки людей підставило їм плече і що до їхнього професіоналізму долучилася ще й енергетика їх справжніх друзів» – Олесь Доній.

Відразу після презентації гурт отримав запрошення про виступ на останньому  матчі року домашнього клубу ФК «Динамо» з ФК «Арсенал» на стадіоні НСК «Олімпійський». Пісня «Ми Боги» на слова Юрка Іздрика пролунала для 21 000 вболівальників і «Динамо» одержало перемогу. Концерт-презентація в «Crystal Hall» у Києві став головною подією всеукраїнського туру KOZAK SYSTEM, що стартує у листопаді і пролягає крізь концерти у Канаді та в Європі. Згодом альбом «Шабля» буде видано у Німеччині та у Польщі.

 

Фото: Максим Яновський, Алекс Заклецький, Микола Палітра, Miskoltz Qapush, Юлія Даценко, Віктор Тімохін