Голівудський блокбастер на український мотив. "Прицільна дальність" Яна Валетова.

Ян Валетов. "Прицільна дальність"Є ВІН - Президент Плющенко.
Є ВОНА - Прем'єр-міністр Сергієнко.
Є ВОНИ - Соратники й Почет.
І є СНАЙПЕР - людина з чужим минулим.
Зараз він ніхто. Він платить за свої і чужі гріхи.
Але, якщо доведеться, він буде стріляти.

"Прицільна дальність" - це гостросюжетна повість про снайпера, якому не раз всміхалася доля і от усміхнулася ще раз.

Позбавлений власного імені, колишнього життя, амплуа, Савенко(вже тепер) натрапляє на нову халепу, яка може докорінно змінити його життя. Вкотре вже?

Їм потрібний снайпер, але не просто снайпер. Їм потрібна людина, яку можна залякати, в якої величезний досвід подібних операцій. Вони знайшли його - це Савенко, але копнувши глибше, зрозуміли, що це зовсім не він, це звичайнісінька людина, що купила паспорт покійного Савенка десь у Прибалтиці. Для них це розпач. Але ж, не закінчувати на цьому Валетову повість? Лже-Савенко, виявляється, також снайпер, та ще й крутіший за Савенка-справжнього!

Його залякують чим завгодно, його нищать і паплюжать, але інстинкт самозбереження вбивці від екс-снайпера нікуди не дівається. В останній момент він розуміє, що його завдання безглузде і він також стане їх жертвою. Нагадує американські бойовики, чесне слово.

В книзі не йдеться про Помаранчеву революцію, світлина з якої на обкладинці. Тут не йдеться про політику та владу. Лише одна сюжетна лінія - снайпер, якому замовили Регіну Сергієнко, - жінка прем'єр-мінстр.

Рекомендоване для читання у вільний від зарозумних книжок час. Стиль написання досить простий, можна навіть завважити на примітивність, та й сюжет вже не новий. Тож, любителі американських блокбастерів, купуйте і читайте на здоров'я.