категорії: музика стаття

Вони не співають за кандидатів

теґи: Бумбокс, Вакарчук, Крихітка, Мертвий Півень, Роман Чайка, Саша Кольцова, Скрябін

Роман Чайка (поглинач суниць і медіаторів)Непродажні – так зараз говорять про тих співаків, які  не взяли участі в передвиборчих кампаніях. Але ховається за цим не лише ідеологічна стійкість співаків, а й елементарне «непощастило домовитись». Юлія Вебер спробувала з'ясувати, кого не купили і хто дійсно не продався. А хто вирішив пропіаритись на своїй а-політичності.  

 

 

Піснею розчарованого громадянина потрясає ефіри «Скрябін». У групи багатюще політминуле: виступи за Партію зелених, «Озиме покоління» і регіоналів. Та цього разу за політиків не співають.  Роман Чайка

Роман Чайка: «Бідний Кузьма  і той випустив оцю таку сповідь, а ми не хочемо потім випускати якісь інтерв’ю  виправдання.  Було б дивно потім дивитися в очі нашим  шанувальникам, співаючи пісню «влада як влада, суцільні, курва, бандити».

За політичну силу його група якось грала, каже Роман. Років 15 тому. Відтоді – лише на соціальних акціях. Цього року «Півні» відмовилися від Бджоляра та леді Ю. – так спокійніше. Але тих, хто виступають, не засуджують.

Роман Чайка: «А ми відмовилися. А ми виступимо. І все...»

Влад  ТроїцькийЩе одна людина зі спокійними робочими буднями – Влад Троїцький. Готує свій театр до сезону.  Коли готував «ГОГОЛЬФЕСТ» –  з політиками співпрацював. Але музичний колектив театру – «Даха Браха» – виступати саме на вибори не пустив.

Влад Троїцький: «Я готов работать з президентом, з прем'єром. Но как с должностями,  а не как с личностью»

Список «непроданих" продовжують «Бумбокс» – кажуть, ніколи не підтримували, не будуть і тепер. «Естетік Едюкейшн»  поїхали до теплих країв. Без політичних концертів і «Океан Ельзи» – з колишнім помаранчевим депутатом-вокалістом. Могли б виступати лише у Ющенка, але тур відмінили. Була у списку за чинного Президента і Саша.

Каша СальцоваСаша Кольцова: «Вони виплатили нам наустойку за інші відмінені концерти і ми розійшлися».

Що її колектив погодився співати на виборах – не соромиться. Каже, артистів в Україні ніхто не підтримує, заробити можуть лише на корпоративах. Та й кандидати – нічим не відрізняються.

Саша Кольцова: «Бачите, вони навіть поруч стоять. Пару років тому вони би лоби одне одному набили. А тут рядочком. Вони однакові!»

Та й будуть  такими, переконана Саша, ще багато років.

Юлія Вебер, Роман Ревуцький, ТВІ.