категорії: література

Ігор Бондар-Терещенко випускає «Автогеографію»

Зовсім нещодавно на прилавках книгарень з’явилася нова книжка Ігоря Бондара-Терещенко під коронною назвою «Автогеографія». До книги відомого харківського концептуаліста, культового критика, знаного під постмодерним брендом ІБТ, увійшли вибрані поетичні твори із збірок «Лірень», «Ulaskаva», «Фібруарій», «Поsтебня», «Коза-Дерида», «Сорока-бароко», радіоп’єси «Пастка на миші», «Чорний аспірин», «Золотий Любисток», а також фрагменти з книги метафізичного краєзнавства «Пластика ґетто».
Тонка іронія, що подекуди сягає чорного гумору і сарказму, вишуканий стиль автора не залишать байдужими читачів різного віку, статі та соціального статусу.


Про ІБТ:

Ігор Бондар-Терещенко - знакова фігура українського літературного дискурсу 1990-х, представник контркультури в області критики, чия неформальна (неофіційна й антиконвенційна) художня позиція не раз викликала суперечливі твердження сучасників, які відводили йому роль " батька українського постмодерну" (О. Ульяненко), "повного негативатора" (Ю.Іздрик), "літературного скандаліста, інтелектуала-циніка", "найцікавішого експериментатора в українській поезії 1990-х років" (Е.Баран), "блискучого есеїста дня сьогоднішнього" (К. Родик).
Енциклопедія Сучасної України

Так, це він, Бондар-Терещенко, один з апостолів українського постмодерну, який закликає покинути нарешті «ту землю ім. Павсима Рильчини - величезного айсберга з окам'янілих фекалій соцреалізму».
Кур'єр Кривбасу

Він нагадує воїна, тобто Вернигора, Вернидуба, Крутивуса й частково Котигорошка в одній особі. Так багато хоче, так багато бере на себе. Б'ється, подібно безсмертному в серіалі «Горець», де живим повинен залишитися тільки він.
Кальміюс

Його гострі критичні статті не минали жодного більш-менш помітного літературного й взагалі культурологічного явище. Власне кажучи, саме їдка іронія статей ІБТ привертала увагу до цього явища...
Літературна Україна

Один з найбільш активних, а тому найпомітніших нині українських критиків.
Критика

Беззаперечно, що за останнє десятиліття фігура І. Бондаря-Терещенко в українській критиці є найяскравішою, найвиразнішою й, у багатьох аспектах, неформальною.
Форма(р)т

Порівняно молодий критик І. Бондар-Терещенко говорить, зокрема, що сучасна філологія перетворилася в літературне краєзнавство, утикане жовто-блакитним пір'ям.
Літературна Україна

І це пише людина, що претендує на роль серйозного літературного критика?.. Так це ж зразок войовничого неуцтва й професійної некомпетентності!
Літературна Україна

Сьогодні він - кращий літературний критик в Україні.
Сіверянський Літопис

ДЖЕРЕЛО цитат: УЛП