категорії: література

Лариса Денисенко видала «Сарабанду банди Сари»

теґи: Лариса Денисенко, Нора-друк, Сарабанда банди Сари

Лариса Денисенко – СарабандаНещодавно у видавництві «Нора-друк» вийшла нова книжка Лариси Денисенко. Це типова родинна комедія з нетиповою формою викладу.

Уявіть, що сталося б із Вами, якби Ви одного вечора дозволили родичам своєї коханої людини залишитись у Вас пожити на деякий час, а вранці, виявили б у своїй спальні, наприклад, такий собі незвичайний ремонтик, зроблений власноруч таким же незвичайним кузеном дружини. Стеля, підлога і всі стіни – обклеєні папірцями, на яких видряпані життєві установки, які нібито програмують мозок. Ще б пак – «видатний український діяч Еміль Полонський» нагороджений спеціальною відзнакою Президента США Гіларі Клінтон – найкращому піаністові Всесвіту (2015, Вашингтон)» або «видатний український діяч Еміль Полонський» – лауреат Нобелівської премії з фізіології та медицини... (2021, Женева). Або як би Ви відреагували на те, що у Вашому холодильнику замість нездорової, але улюбленої для Вас їжі – лежать несмачні сирники, приготовлені і рекомендовані чиєюсь мамою; ввечері дорікають, що Ви, бачте, у власному домі гостям не приготували дієтичний супчик. Про термоc зі святим повітрям, що стоїть у кухні (і який нібито не можна відкривати, бо тоді ще й Вас закриють у тому термоcі) і про туалет, в якому відтепер розміщуються папірці із розкладом течок собак із усіх сусідніх будинків, мова вже не йде.

Тепер, Ви мабуть здогадалися, що та кохана, родичі якої приїхали, – Сара. А самі родичі – банда. Проте банда Сари знає, що таке сарабанда. А він – журналіст, знавець усіх географічних перлинок землі, не знав що воно таке. Отож, його життя має кардинально змінитися. Так як змінилося воно колись із попередньою дружиною – Інною. Однак, ті зміни розкинули їх по різні боки життя. Що ж станеться цього разу? Чи залишиться він із Сарою? Чи прийде йому ця банда до душі?