категорії: музика

Незабаром вийде збірка «Радіо Україна»

Роман ВілюраВже досить давно гурт «Вій» підготував спільний CD-збірник з українськими виконавцями, яка мала назву «Ми Є». Але за різними обставинами диск не побачив світ, хоча й була можливість у багатьох прослухати музику з проекту, скачавши файл з сайту гурту. Але усьому – свій час. І ось вже на часі (кінець травня-початок червня) вихід цього диску під новою назвою «Радіо Україна».

Утілити задумане в життя стало можливе завдяки небайдужим людям в особах Андрія Вілюри та Руслана Левицького. В оформленні обкладинки до диску, а вона складається з 16-ти сторінок, були використані роботи українського митця Романа Вілюри (1968-2004).

Дмитро Добрий-Вечір– Виконавців та їх твори, ми підбирали виключно за нашими уподобаннями, – каже упорядник збірки і лідер «Вію» Дмитро Добрий-Вечір. – Серед різноманіття українських виконавців, які працюють у різних жанрах та напрямках є невелика купка артистів, які залишаються на узбіччі. Ці митці не менш, а іноді і більш талановиті, аніж ті, що в становлять сучасну українську музичну зоряну еліту. Цією підбіркою вітчизняних виконавців під назвою «Радіо Україна» ми прагнемо познайомити вас із різноманіттям сучасної української музики, переважно незнайомої широкому загалу.

Павло ВольвачЦей диск – проблемний, як підліток, – каже Павло Вольвач. – Чи околичний квартал, чи депресивний регіон. Або й ціла країна. В тому сенсі, що переважна більшість продукованого в Україні художества тішить око і «ласкає» вухо. Сиріч, співає колискові для дебілів. Цей диск – зовсім інший. Це – звуковий простір людей, які шукають проблем на свою голову. Бо з проблемами важче жити і тяжче спати, але на одному, неминучому для всіх суді, буде легше відповідати.


Трек-лист:

1. Радіо Україна
2. Вій – Хата Скраю Села
3. Калич – Апельсиновий Ранок
4. Пропала Грамота – Лежиш У Гробі
5. Ангела День – Моє Життя
6. Ворождень – Сестра Моя Ніч
7. Орkеstp Янки Козир – Янебудукавупила
8. Самі Свої – Стріляли Зрештою Свої
9. Audi Sile – Так!
10. Володимир Кушпет – Георгію (кант)
11. Кому Вниз – Ліра
12. Арахнофобія – Наша Земна Любов
13. Едуард Драч – Бидло В Стойлі
14. Перкалаба – Бугай
15. Щастя – Синці
16. Рутенія – Колискова
17. Вій – Серед Тіней