категорії: музика

Новий етно-гурт The Len(ь): «Лінь, але ми переможемо»

Len(b)Популяризація український народних пісень та ентічних мотивів - справа благородна і цікава. Не так давно Руслана довела, що попри мінімальну цікавість і попит на етно у нас, Європі це цікаво. Маємо молодий гурт «Lin(ь)», які перемогли на київському відбірковому етапі фестивалю «Червона Рута». Можливо саме вони переможуть і другими понесуть у світ ласий шматок українства?
Черкаси дають все більше і більше плодів. Вслід за Бумбоксом споглядаємо ще один цікавий гурт – «The Len(ь)», назва якого є скороченням прізвища одного з засновників гурту, Анатолія Зеленько. Саме він в 2005-ому році зі своїм товаришем Денисом Андрусенко створив цей творчий дует. Вміючи грати на кобзі, сопілці та скрипці, хлопчини стали гран-призерами бардівського фестивалю «Срібні струни» на Черкащині в стилі бард-рок, володарями «Призу глядацьких симпатій» на фестивалі «Великий Донбас» за обробку української народної пісні «Ой, дуб-дуба».

Len(b)Вже 2006-го черкаські таланти приїхали до Києва вчитися у КНУКіМ, де і познайомилися з товаришами, які зайняли відповідні ролі барабанника та бас-гітариста. В оновленому складі гурт дебютував на рівненському фестивалі «Біле Озеро». За місяць такої творчої діяльності хлопці напрацювали матеріалу більше ніж на одну годину і саме з ним дали перший сольний концерт в клубі «44». Здавалося б вже непогано, але не цьому досягнення музикантів за той рік не закінчилися. Вони взяли участь в київському відбірковому турі фесту «Червона Рута», де виступаючи 22-ми, перемогли серед 50-ти гуртів.

Стрімкий зліт та цікаве майбутнє фольк-рокового гурту. Подивимося чи переможуть вони у фіналі конкурсу, що пройде в Луганську. Підтримаймо їх, адже гурт має благочинну мету – популяризацію забутих українських народних пісень. Варто сподіватися що не всюди «світом керує у.є.». Час покаже.

Ексклюзив від СУМНО:
- «І шумить і гуде»
- «Їхав козак за Дунай»