Перший український посібник з іміджмейкерства!

Дмитра Джангірова Видавництво Нора Друк видали перший посібник з іміджмейкерства, та ще й українською мовою - це книга Дмитра Джангірова "Іміджмейкер із Москви". "Посібник" переповнений різними історіями зшитими воєдино і доповнений влучними ілюстраціями СРСР-івських агітплакатів з особистої колекції автора.

Дмитро Джангіров створив безліч непересічних образів пострадянської політики. Автор надає російській політиці набагато більше відтінків: і комсомольці-добровольці, і монархісти, і демократи (з автоматами), і ліберальні християни (з гранатометами), і "Євразійський рух на захист армії та культури"... Українське суспільство Джангіров поділив всього на три класи: праві патріоти, ліві ленінці й браві бандюгани.

Письменник з гумором та сатирою вдало критикує сучасне демократичне і псевдо-демократичне (авторитарне) суспільство, головним недоліком якого вважає те, що простий нарід не має грошей для сплачення послуг іміджмейкера, тому Нестора Євграфовича цікавлять виключно кандидати-конячки, а ще точніше, їхні валютні резерви.

Професора Нестора Євграфовича Боженка супроводжує його вірний слуга Артур Андрійович, автор підкреслює їхню беззаперечно інтелігентську кров:
"Але навіть у цю мить смертельної небезпеки іміджмейкер з асистентом примудрялися встигалися вибачатися перед кожним пасажиром за стусани, потоптані ноги та вибиті з рук валізи - що, власне, віддзеркалювало глибину їхньої інтелігентності та висоту внутрішньої культури."
Але, не дивлячись на таку високу культуру, іміджмейкерам це не заважало вдало і підступно брехати, придумуючи все нові й нові "мегавдалі" піар-ходи. Як я вже писав вище, книга переповнена гумором і може використовуватися не лише для підняття професійного рівня іміджмейкера шляхом освоєння чужих помилок, але й для підняття настрою. Ви в будь-якому разі знайдете кого-небудь з тих, хто вже балатувався або й навіть тих, кого минулого разу Ви обрали. Чим відрізняються програми кандидатів? Яким чином вони досягають успіху? І як складаються рейтинги та екзит-пули? На усі ці питання дає відповіді "посібник з іміджмейкерства".

В романі всі герої вигадані, але, лишаються підозри про випадковість прізвища єдиного кандидата від лівих сил Симорозенка. Чи це не сполучення двох найбільших лівих партій? Кумедно перекручені відомі назви українських партій, перекручені "народні" пісні, як, приміром, "Мурка" чи "Червона рута", а також "супер-дієві" гасла:
-"Після нас - хоч потоп! - Партія моряків України
- "Ми заставимо Вас плакати від щастя! - Партія "Цибуля"
- "Тримайте бакси в ощадкасі! - Партія захисту зелених..."

Єдине, чим книга напружувала, так це двомовністю. Переважно всі діалоги ведуться російською мовою, а роздуми - українською. Не будучи поліглотом, досить важко постійно перемикатися.

Тож, любі майбутні іміджмейкери, читайте насолоджуйтеся і ставайте самі професорами або й навіть Біженками, тільки, благаю Вас, обережніше з грошима, заробленими своєю тяжкою і плідною працею! Не кладіть їх у банки своїх клієнтів! Що з ними може трапитися? А це вже дізнаєтеся з самої книги!