категорії: література

Підбиття підсумків голосування.

Марина Соколян

Ось і скінчилося голосування на визначення найкращої писарки сучасности. За версією читачів нашого порталу це Марина Соколян. Лідируючи протягом всього голосування, лиш інколи поступаючись то Поваляєвій, то Карпі.
Навіть для нас така впевнена перемога Соколян - це несподіванка. Марина - ще не може, безперечно, сперечатися з, приміром, Забужко. Але, зважаючи на те, що Світлана Поваляєванаш сайт розрахований на молоду аудиторію, Оксана Забужко пасе задніх. Можна моментально дійти висновку, що письменниця популярна в старшого покоління, але, запевняємо Вас, не варто робити ніяких упереджених висновків. Це голосування показало лише думку читачів, або просто випадкових відвідувачів нашого сайту. Не слід сумніватися в об'єктивності голосування. Кожен читач міг проголосувати лише раз в день, що дозволяло кожному віддавати свій безцінний голос відразу кільком письменницям.

 Як ми обирали "лауреатів"? Це дуже просто, ми довірили місце у топі тим письменницям, чиї книжки рецензовані нашим сайтом. Є, звісно, виключення - це Марія Матіос та Світлана Пиркало.

До того ж, читачам було запропоновано запропонувати нам свій варіянт "Найписьменнішої письменниці". Було багато курйозних моментів, як то, додання Леоніда Кононовича та Сергія Пантюка. Ми не могли зробити список учасників топу гумовим, тому дякую Вам за те, що ви скористалися можливістю "свого варіянту" і віддали голос за таких письменниць: Ксеня Марченко, Галина Тарасюк, Євдокія Шкарівська, Михайлина Коцюбинська, Наталка Очкур; Анна Хома, Марина Меднікова, Гримич, Денисенко, Дзвінка Матіяш, Гапа Н. Карпа, Таня Малярчук, Людмила Баграт, Галя Ткачук, Дану Дідківська, Ліна Костенко. Після додання останньої на душі стало відповідно до назви сайту. "Ну, люди, ну написано ж "письменниця сучасности"!

Приємно, що стільки люду взяли участь в опитуванні, Вкраїна на правильному шляху, нарід починає розворушуватися і прокидатися зсередини. А коли нарід прокидається, потреба в джерелі культурного збагачення - книзі - звісно ж, підвищується. Приємно, що, хоч до списку були додані письменниці абсолютно різних стилів і жанрів, жодна конкурсантка не прийшла на фініш з нульовими показниками. З цього слід зробити висновок, що українців наразі цікавить не лише певний напрямок в літературі. В нас має бути і макулатура, і шедеври, і фаст-фуд література, це ринок, головна риса якого - різноманіття. Давно вже ми вийшли з епохи однокольорово-червоної літератури, але тільки зараз відчувається бум у кількості кольорів стандартної палітри.
Слава Освіченій Україні!
Героям пера - Слава!