категорії: література

Презентаційний тур видавництва „Дуліби” з Любком Дерешем та його новим романом „Намір”

        У травні 2006 року у видавництві „Дуліби” вийшов новий роман Любка Дереша „Намір!”. Любко Дереш – феномен сучасної молодіжної культури. Це вже четверта книга молодого письменника. Успіх творам Любка Дереша забезпечує не лише безперечний літературний талант, а й неординарні особисті якості автора. Його першою книжкою був «Культ» (2001 р.), написаний 17-ти річним випускником середньої школи. Потім були романи «Поклоніння ящірці» та «Архе». У той місяць, коли в Києві презентували «Намір», Любко захистив диплом з економіки. Його твори поєднали непоєднувані, на перший погляд, речі – вселенський український смуток і молодий європейський прагматизм аж до цинізму. Очевидно,  саме це і приваблює в ньому молодіжну аудиторію.

        Роман “Намір!” був приречений від народження стати бестселером і таки ним став.

        Однак все-таки мапа продажів української книги і навіть творів такого популярного автора, як Дереш, сильно схиляється в бік Західної України. Тому видавництво „Дуліби” у вересні 2006 року вирушає в презентаційний тур з Любком Дерешем та його новим романом „Намір!” Україною. Вони вирішили відвідати не лише відомі своєю любов’ю до української книги міста – Київ, Івано-Франківськ та Чернівці, а й „білі плями” на карті українського книжкового ринку, справжні неприступні фортеці для української книги як Черкаси, Кіровоград, Запоріжжя, Маріуполь.

        Новий роман Любка Дереша „Намір!” обіцяє стати подією не лише в галузі популярної молодіжної літератури, а й серйозною заявкою у серйозну літературу. В ньому блискуче поєдналися різні рівні сприйняття світу, молодіжний шар сучасної міської молодіжної субкультури і філософія життя та смерті.

        Зустрічі заплановані у великих студентських аудиторіях і мають стати справжніми подіями культурного життя України. План презентаційного туру передбачає, що 4 вересня автор „Наміру!” зустрінеться зі студентами Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, 5-го вересня відбудеться зустріч у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені В. Винниченка, 6 вересня він відвідає Запорізький національний університет, 7-го – Маріупольський. На 8-е вересня запланована зустріч зі студентами Інституту журналістики та Інституту Міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 11 вересня передбачається зустріч у Чернівцях (прес-центр газети „Чернівці”), 12-го – в Івано-Франківську (магазин „Сучасна українська книга”).

        Зустрічі вестиме відома письменниця, завідувач кафедри етнології Київського національного університету імені Шевченка, професор Марина Гримич.