Рецензія на альбом MAD HEADS XL "Надія Є" 2005рік


Рецензія на альбом MAD HEADS XL "Надія Є" 2005рік

Ну що ж... От і дочекалися - Mad Heads, та ще й у форматі XL, порадували альбомом. Пишу порадували, бо переважне враження якраз таке.


Ну, по-перше, звісно ж Mad Heads XL суттєво відрізняється від того рокабільного гурту, до якого ми вже звикли і полюбили. Додавання духової секції не могло не вплинути на стиль виконання хлопців.


Тепер це є масовий проект, і таким він став не лише завдяки вже культовій "Надія є" і переспіву давно відомих пісень. Тепер ця музика може сподобатись прихильникам різних музичних напрямків. Тепер це є рок-н-рольна основа з додаванням фолку, реггі, свінгу, панку...
"Смерека", "Дубки" і "Річенька" без варіантів стануть хітами будь-якого весілля. Енергетика просто вражає. Згадаю ще про драйвовий рімейк "Don’t worry" і один із революційних хітів - "Спека зимова". Напевно, наживо програма, побудована на цьому альбомі, буде the best для великих майданчиків України і не тільки.

Але як же ж можна не покритикувати альбом, ну хоч би трохи. Так що зараз буде "по-друге". Частина пісень настирно нагадує переспів мотивчику "Надія є". Що, в принципі, з точки зору саунд-продюсера гурту логічно. Адже саме оця пісня стала найбільш популярною і "форматною" для ефіру вітчизняних радіостанцій. Це пояснює спокусу її клонування. "Цигани" чомусь узагалі стійко асоціюються зі Zdob Si Zdub, а "Пісня світла" - така солодка-солодка, що аж гірка. Вперше стало ясно, що означає забагато позитивізму.


Тим не менше, нагадаю, що загальне враження від альбому файне. От і все, що написалося про нове творіння Mad Heads XL у перервах між підспівуванням та пританцьовуваннями.
Так що це треба слухати і чути. Складати власну думку про альбом. Ну і ще обов’язково широко-широко ПОСМІХАТИСЬ!!!

Трек лист альбому:
1. Смерека
2. Надія є
3. Дубки
4. Пісня світла
5. Цигани feat. Фома
6. Гроші
7. Річенька
8. Спека зимова
9. Gangster's Days
10. Don't Worry
11. Nadiya Yea
12. Автобус буратін
13. Younger
14. Радіо Вавілон
15. Надія є (remix)

Інна Білоножко