Сандра Мост «Подвійне життя»: ви коли-небудь хотіли змінити стать?

Сандра Мост - Подвійне життяМолода українська авторка 25- річна Сандра Мост написала свій перший твір-сценарій, саме так вона його позиціонує. Адже все, що ми пишемо, може бути або є сценарієм нашого життя. В цьому творі вона спробувала вмістити одразу дві історії, два життя, дві планети.

Чи хотілось вам колись прожити подвійне життя? Стати Чоловіком, якщо ви Жінка чи Жінкою, якщо ви Чоловік? Напевно, так. Мені здається, таке бажання хоча б раз, та виникало у кожної людини. Принаймні я про це декілька разів замислювалась не на жарт.

«Подвійне життя» Сандри, справді подвійне. І не лише тому, що відокремлене одне від одного мовою написання (і, чесно кажучи, мене це навіть не здивувало, адже авторка із східної частини України). Це, як два полюси однієї істоти. Десь я читала таку думку, що в кожному є і чоловіча і жіночі частини. Але в кожному одна чи інша виражені більше чи менше і саме це позиціонує нашу стать. Це ще один фактор висвітлений авторкою. Якась наче боротьба двох світів в одній істоті.

Головна героїня роману , Сандра – талановита письменниця, але вона не щаслива. Можливо, її нещастя – то результат декількох власних хибних переконань. Її уява на стільки сильна, що в один момент свого існування в її думках народжується людина – чоловік Конрад. В ньому втілюються всі сподівання дівчинки, все те, як вона бачить ідеальне життя з її таланом. Можна сказати, що його існування то є її мрія. Мрія її ідеального життя.

Іноді, здавалось, що ти вже не розумієш чи то вона його вигадка, а чи навпаки. Іноді не можна провести кордон між вигадками і реальністю у світі цієї книжки.

Та не зважаючи на всі позитивні моменти творіння Мост, в ньому є і декілька недоліків. А саме, інколи, зовсім хаотичний і не зовсім зрозумілий потік думок. Можливо, я просто не розумію всієї глибини її речень. Та часом здається, що Сандра не пише який-небудь літературний твір, а просто записує свої думки, без жодної фільтрації, та жодних знаків пунктуації.