категорії: література

Юрко Покальчук закликає не наступати на любов

Юрко Покальчук – Не наступайте на любовУ Харківському видавництві «Фоліо» виходить восьма книжка Юрка Покальчука «Не наступайте на любов». Це поетична збірка на 250 сторінках. Виходить в серії «Графіті».

– Я тільки повернувся з Харкова. – розповідає Покальчук. – востаннє перед виходом книжки вичитував її. Це ж вірші і одна помилка там – може зіпсувати весь вірш.

Письменник сам обирав обкладинку до книжки. На обкладинці буде зображена оголена жінка і чоловік.

– Я взяв два малюнки відомого австрійського художника Еґона Шіля. – хвалиться Покальчук. – Він помер у 28-річному віці за три дні після своєї дружини у 1918 році. В нього просто шалені малюнки. Вони досить еротичні, але еротика в них внутрішня , вона не вульгарна.

Покальчук завжди вибирає обкладинки собі сам.
– Одного разу «Фоліо» вставило на обкладинки якусь вульгарну бабу! – обурено каже письменник. – Це сталося з «Паморочливим запахом джунглів». Я знаю, коли я видаю книжку – це моя книжка! Я добре знаю малярство і тому я вимагаю завжди все робити сам.

Вірш «Не наступайте на любов» вперше прозвучав на фестивалі «День незалежності з Махном» 24 серпня минулого року.

– Часто вірші я пишу в машині, – розповідає Покальчук. – Усім відомий гіт «Вони кажуть», яким потім було названо навіть альбом мого гурту «Вогні Великого Міста», я написав їдучи із своїм водієм. Він у мене не балакучий, на щастя.

Книга вийде на початку вересня до Львівського книжкового форуму і буде коштувати близько 15 гривень. Цього року у Покальчука вже вийшла «Кама сутра» – практично повна збірка інтелектуально-еротичних творів автора.