категорії: література

Винокурова-Садиченко видає другий «Жарт»

Жарт – Винокурова-СадиченкоСучасна українська письменниця Тетяна Винокурова-Садиченко у львівському видавництві «Кальварія» видала вже другу книжку «Жарт другий. Квіт папороті.» Перша – «Жарт. Із життя психів» була презентована рік тому. Із цієї книжки почалася серія «Unlimited», де видаються книжки молодих письменників від 16 до 26 років.

В «Другому жарті» йдеться про молоду журналістку, яка мешкає у кварталі повному нечистої сили. Але це її мало турбує — вона знає як дати собі раду з цим. Правда інколи їй доводиться просити поради і допомоги у знайомої старої відьми. Елвіс у книзі постає великим, старим і балакучим котярою. Він завжди допомагає головній героїні. Елвіс не лише лякає знайомих хлопців своєю балакучістю, а й допомагає героїні позбуватись різної нечисті та настирливих «рекламних агентів бога».

В її першій книжці живуть гремліни, – розповідає піар-директор видавництва «Кальварія» Ксенія Сладкевич, – Є ще кошеня, яке перетворюється на Сфінкса, Янгол і руде дівча, що вивчає теорію відносності. І це просто історія про... психушку, про кохання, про пошуки змісту, який схований за склом розбитих люстерок. Але «Жарт другий» не подібний до «Жарту першого» – це вже зовсім інша історія. Єдина спільна риса Тетяниних книжок – її герої є рівноправною частиною всього природного й надприродного світу, й це ніколи не виглядає надуманим.

– Сьогодні у провулку я зустріла Смерть. – каже головна героїня, – Побачила його й одразу зрозуміла, що це — Смерть. Він був невисоким напівматеріальним чоловіком. Здавалося, ніби він з іншого світу. Не просто з іншого світу, а проти цього світу.

Книжка вже вийшла і коштує в книгарнях до 15 гривень.