категорії: музика репортаж

Дельфін вперше презентував свою творчість у місті Лева

Виконавець: Дельфін
Видавець: Дельфін

5-го червня львівські прихильники російського унікала альтернативної музики Дельфіна запам’ятають надовго. Саме тієї дощовитої п’ятниці співак вперше наживо працював у місті Лева, а точніше, в доволі дивному закладі, що розташований на території Левандівського парку, клубі «Сальвадор Далі».

Неординарна музика Дельфіна вже давно завойовує своїх поціновувачів не тільки в Росії, але й далеко за її межами. Творчість поета і музиканта торкає насиченими  емоціями, гострими, здебільшого соціальними, текстами та ефектними постановками сценічних виступів.

Зрештою, про сам захід. Концерт почався дещо з затримкою, майже на півтори години від офіційного часу початку. Публіка жваво заповнювала залу клубу, де здебільшого можна було помітити творчих, неординарних особистостей, музикантів, журналістів, фотографів, одним словом, цілком адекватний контингент, який справді прийшов послухати улюблену музику, а не розважитися на черговому концерті. Атмосфера в закладі щохвилини доповнювалася новою порцією нетерплячки, всі хотілося щонайшвидше побачити його – Дельфіна. У спілкуванні з публікою з’ясувалося, що цей концерт для багатьох став здійсненням заповітної мрії, адже мало хто вірив, що метр російської альтернативної сцени виступить у Львові, але  все таки це сталося!

Перші хвилини шоу тривали під звуки ексцентричного вступу – натовп почав заводитися і проникатися звуком. На сцені з’являється Дельфін та його гітарист Павло Додонов... Буквально з перших нот і пісень зал пройнявся пульсацією пісень, які лунали практично без перерви. Цікавими були відеоілюстрації, які експонувалися на екрані за сценою. Це була тематично підібрана збірка ілюстрації єкатеринбуржського художника Павла Лаптєва.

Загалом Дельфін виконав близько двадцяти пісень, в тому числі з  нового альбому. Емоційний пік виступу припав на останню пісню, посеред якої музикант пожбурив об сцену свої барабанні палички, одна з яких дісталася щасливій шанувальниці у фіолетовій футболці з білими барабанами на грудях – погодьтеся, що цілком справедливо. Після виступу частина вдячної публіки розійшлась, а частина залишилася розважатися під DJ T–ONE та DJ MARIK.

Антон Мінчук