категорії: кіно новина

Відтепер кіно-піратів ловитимуть на гарячому

теґи: Зізнання шопоголіка

«Зізнання шопоголіка»Через рекордну кількість піратських записів, а також відсутність законодавчої бази, яка б захищала авторські та суміжні права проти піратства на території України, власники фільмів були змушені прийняти серйозне рішення щодо прокату фільмів в Україні, а саме відстрочення старту фільму в Україні на термін від 3-х до 6-ти місяців після виходу в США, і в Росії, що, залишає широке коло українських глядачів без останніх новинок кіно ізавдає великої шкоди кіноринку України. Щоб знайти вихід з цієї складної ситуації, дистриб'юторська компанія «B&H» у співпраці з українськими кінотеатрами вжила безпрецедентні анти-піратські заходи. Першим фільмом, на який їх було спрямовано, стала романтична комедія «Зізнання шопоголіка», що вийшла в широкий прокат на території України одночасно з кінотеатрами США у четвер 12 лютого 2008 року.

Результати таких дій не забарилися вже після перших ранкових сеансів стрічки.Служба охорони кінотеатру «Ленінград» (м. Київ) затримала особу, яка здійснила спробу відзняти фільм на відеокамеру.

Чоловік придбав 3 квитки на вранішній сеанс, однак прибув без жодного супроводу. При собі він мав професійний записуючий пристрій. Підозрілу особу було затримано співробітниками кінотеатру під час сеансу в момент запису фільму на плівку. Наразі чоловік знаходиться у відділку міліції.

За 2008 рік було виявлено більш, ніж 24 випадки незаконних записів в кінотеатрах України. Це означає, що практично кожний фільм, що виходив в Україні одночасно зі стартом в США, було злочинно відзнято в українських кінотеатрах та розповсюджено піратськими копіями по цілому світу внайпоширеніших перекладах.

Враховуючи відсутність законодавчої підтримки та бездіяльність відповідних органів державної влади, лишається розраховувати лише на служби охорони кінотеатрів, а також обачність та відповідальність глядачів.