категорії: кіно новина

«Хранителі»: екранізація комікса, який неможливо екранізувати

теґи: Зак Снайдер, Хранителі, містика, трилер

«Хранителі»5-го березня відбудеться світова, у тому числі - й українська прем'єра містичного трилера «Хранителі».

Події стрічки розвиваються у світі, що стоїть на межі війни - Америка 1985-го року. У цьому світі живуть костюмовані герої, які називаються Масками, - вони поза законом, для суспільства вони - вигнанці, їх бояться і зневажають. Це - світ «Хранителів», першої екранізації популярних коміксів режисера Зака Снайдера («300 спартанців»).

«Хранителі» вперше з'явилися в період 1986-1987 рр. у вигляді коміксів з 12 частин. Це - єдиний комікс, що завоював престижну премію Hugo Award, а в 2005 р. з'явився в списку топ-100 англомовних романів, виданих з 1923 року і до наших днів.

Концепція самих героїв дуже суперечлива - їх називають «скоріше людьми, ніж супер- людьми». Це - звичайні реальні люди, які стикаються з етичними і особистісними проблемами, які борються з неврозами та невдачами і які, крім одного, не мають ніяких супер-здібностей. Додає інтриги той факт, що комікс «Хранителі», враховуючи його заплутаність, багатошаровість, символізм та синхронність довго вважався таким, який неможливо екранізувати.

«Хранителі»«Сьогодні в Нью-Йорку загинув Комедіант, - пише Роршах, головний герой стрічки, в своєму щоденнику. - І хтось знає, чому.» Роршах певен, що хтось прибирає одного за одним героїв у костюмах і Комедіант - тільки перший з них. Він вирішує попередити всю колишню команду з шістьох героїв, яка в старі часи боролася за спільну справу справедливості.

На стіні однієї з темних вулиць Нью-Йорка фарбою написане питання, яке червоною ниткою проходить через весь фільм: «Хто спостерігає за Хранителями?» Режисер Снайдер пояснює: «Хто має право стверджувати, що правильно, а що ні? І хто спостерігає за тими, хто вирішує, що правильно, а що неправильно?»

В довершення до вже відомих шанувальникам «Хранителів» героям у фільмі показані реальні персоналії, які жили і були на піку популярності в той час. Візажисти й костюмери «оживили» багатьох історичних і просто популярних особистостей, серед яких президенти Кеннеді і Ніксон, молоді Мік Джаггер, Девід Боуі, Енні Лейбовітц та The Village People. Музика в «Хранителях» також відіграє важливу роль. Під час перегляду фільму глядачі зможуть насолодитися цілою колекцією класичних композицій від Нета «Кінга» Коула та Біллі Холідея до Джиммі Хендрікса та Дженіс Джоплін.