категорії: музика новина

«Україн’SKA» дебютували на Країні Мрій

теґи: MAD HEADS XL, Вадим Красноокий, Київ, Країна мрій, УкраїнСКА, Фестивалі

 

DSC_0029Ввечері 27 червня відгримів масштабним концертом київський етно-фестиваль Країна Мрій. На головній сцені перед 30-тисячною публікою виступили 4 команди: «Україн’SKA» (Україна), «Zalvarinis» (Литва), «Valkyrien Allstars» (Норвегія), «Fanfara Shavale» (Румунія). Під час виступу перших натовп наполегливо волав: «мед-хедс! мед-хедс!», на що соліст гурту Вадим Красноокий сказав: «Люди, ви хочете кричати «мед-хедс», але правильно – «у-кра-їн-ска».

Ще до початку виступу Вадим пояснив: «Mad Heads» давно хотіли виступати на Країні Мрій, але, власне, не мали, з чим. А минулої осені Олег Скрипка запропонував нам підготувати етнічну програму, так і народився фолк-проект «Україн’SKA». Граємо українські народні пісні у сучасному роковому стилі з забарвленням ска. Беремо для виконання або маловідомі пісні, або просто несподівано обіграємо ті, що на слуху.»

DSC_1027Не дивлячись на те, що склад гуртів «Mad Heads XL» та «Україн’SKA» – абсолютно ідентичний, «Україн’SKA» позиціонується як окремий самостійний проект.

«Дуже хочеться, – вів далі Вадим, –  щоб українська пісня не перетворювалася на нафталін або щось суто застільне. Українці, які сильно урбанізуються – а саме таку тенденцію ми зараз можемо спостерігати – відділяються від нашої культури, від нашої землі. Тож треба активно займатися її популяризацією. І ми закликаємо усіх рокерів робити етно-проекти.»

«Україн’SKA» публіка прийняла на «ура». Одна за одною звучали осучаснені народні пісні, серед яких були «Смереко», «Ой, на горі два дубки», «Несе Галя воду» і «Горіла сосна», за останню хлопці подякували Олегові Скрипці, адже вперше почули її саме у його виконанні. Люд охоче підспівував і підтанцьовував, байдужим не лишився ніхто. Але ближче до завершення виступу глядачі, все ж, почали вимагати зіграти «медхедівський» хіт «Надія є», який через брак часу музиканти так і не виконали. Проте, загального позитивного враження від перформансу це не зіпсувало.