категорії: музика новина

Музика на будь-який смак - на Головній сцені Sziget'у

теґи: Sziget, Sziget-2010, Будапешт, Сігет, Фестивалі

Зірки сучасного міжнародного фестивального руху поки що не надто добре знані в Угорщині, тож цьогоріч програма Головної сцени фестивалю Sziget буде насичена їх виступами. В мінус перший день відіграє свій прощальний концерт гурт Kispál és a Borz, нульовий день буде днем святкування реггі та ска. Головна сцена фестивалю працюватиме з 9-го по 16-те серпня.

Поза сумнівом, в мінус перший день Kispál приємно здивують публіку Сігету, адже про їхній останній концерт немає ніякої інформації. Вдалося лише дізнатись, що гратимуть музиканти підбірку своїх старих пісень, дизайн сцени буде унікальним і доповнюватиметься яскравим візуальним попурі; також відомо, що на сцені з’являться Tibi Kiss, Líviusz, Juci Németh та Csík Zenekar. На майданчику World Music пройде концерт-присвята Tamás Cseh, а на сцені BJC-Amphitheatrum в рамках 2-го Дня угорського джазу відбудеться спільний виступ угорських та світових джазових зірок. Чудово провести час можна буде і біля Головної сцени, де в нульовий день фестивалю проходитиме святкування реггі та ска разом з такими виконавцями, як Ladánybene 27 feat KRSA, PASO Brass, Aggrolites, Toots & The Maytals, Wailers та UB40.

Далі – програма фестивальних днів у контексті Головної сцени.

Sziget 2010 – учасникиСереда, 11 серпня

Програму першого фестивального дня розпочнуть американці Gwar. Одразу за ними виступатиме гурт The Toys Dollz, який уже зажив слави культового. Після минулорічного тріумфу на Сігет повертаються баски Ska-P. Повернеться на Головну сцену і успішний шведський рок-гурт The Hives, відомий своєю неймовірно скаженою «гаражною» музикою та чорно-білими сценічними вбраннями. Хедлайнерами першого дня стануть виконавці Madness – гурт, чия музика базується на традиціях британського біту, кабаре-музики та ска з ямайськими витоками.

Sziget 2010 – учасникиЧетвер, 12 серпня

Другий фестивальний день відкриють берлінські репери K.I.Z.. Після них на сцену вийдуть Young Punx, які грають цікаву суміш класичного французького хаусу, поп-музики 80-х, хард-, глем- та диско-року. Потім сцену захопить гурт Джонні Роттена Public Image Ltd. За ними виступатимуть The Specials. Хедлайнером другого дня буде гурт Faithless.

Sziget 2010 – учасникиП’ятниця, 13 серпня

Гурт «Ляпис Трубецкой» отримав удосталь позитивних відгуків та відзнак від європейських музичних критиків. Цього року вони мають можливість розширити свою слухацьку аудиторію. Papa Roach, як завжди, у формі, тож на відвідувачів чекатиме видовищний рок-концерт. Відомий німецький реггі-співак Gentleman представить публіці Сігету свій новий альбом Diversity. Витупатиме цього дня талановитий виконавець актуальної поп-музики Mika. Хедлайнитиме у п’ятницю гурт Джареда Лето Thirty Second to Mars, який, до речі, вже кілька років тримався в топі фестивального списку побажань.

Sziget 2010 – учасникиСубота, 14 серпня

Зачарувавши Апеннінський півострів, гурт Subsonica спробує підкорити гостей Сігету. Улюбленці публіки та музичних критиків The Cribs запрезентують свій альбом Ignore the Ignorant. Єдиним представником Угорщини на Головній сцені стане гурт Tankcsapda. Зірками вечора першого дня Сігет-вікенду стануть легенди хеві-металу Iron Maiden, які також презентуватимуть свій новий альбом.

Sziget 2010 – учасникиНеділя , 15 серпня

Популярні від Карпат і до Донбасу дикі байкери Death Valley Screamers (DVS) відкриють концертну програму Головної сцени останнього фестивального дня. Після них на сцену вийде інший український гурт – Rada. Пізніше зі своїм новим альбомом Below the Belt, реліз якого відбувся у травні, виступатиме Danko Jones. В рамках світового турне до Будапешта завітає канадієць Billy Talent. Порадує своєю присутністю також гурт Kasabian. Закриватиме ж фестиваль колектив, який, на думку багатьох критиків та експертів є одним з найкращих рок-колективів усіх часів – Muse.

За матеріалами Sziget.hu