категорії: новина

Учасники та гості фесту «Гайдамака.UA» постраждали в результаті організованого нападу

теґи: Ірпінь, Гайдамака.ua, Фестивалі

Гайдамака.uaПід час проведення фестивалю повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA», група з 15 молодиків у спортивних костюмах та з битами напала на охорону й організаторів фестивалю.

26 вересня о 20:30 до столиків організаторів підійшла група молодих чоловіків характерної зовнішності, повідомляє ProUA. У декого з них за спинами були заховані бейсбольні біти та палиці. Наблизившись до столика реєстрації учасників фестивалю, хулігани одразу розпочали побиття сидячих людей і продовжили напад бійкою з охоронцями фестивалю, яких виявилось на вході в кілька разів менше, ніж нападаючих. Після цього молодики з битками розбіглися по всій території фесту, де проводились концерти та лекції.

Двоє працівників міліції, які знаходились безпосередньо на фестивалі у формі, не побажали вжити хоч якихось ефективних заходів, тому ніхто з нападників, станом на 22:00, не був затриманий. За словами організаторів фестивалю, їхнє звернення в міліцію міста Ірпеня телефоном було попросту проігноровано, незважаючи на те, що серед захисників фестивалю є постраждалі з травмами різного ступеня.

Втікаючи від мобілізованих сил охорони фестивалю та учасників хулігани обіцяли вернутись з більшими силами, в зв’язку з чим охорону фестивалю було посилено, в тому числі – силами добровольців з числа відвідувачів та учасників фестивалю «Гайдамака.UA».

Нагадаємо, з 24 по 26 вересня в парку Перемоги м. Ірпінь проходив фестиваль повстанської та патріотичної пісні «Гайдамака.UA». В програмі фестивалю – політичні дискусії та зустрічі з відомими політиками, журналістами і громадськими діячами, а також виступи відомих українських колективів.

Зауважимо, що кілька днів тому до СБУ надійшло прохання перевірити законність проведення фестивалю «Гайдамака.UA», адже, за словами В.Колесниченка (ПР), «фестиваль підбором своїх учасників явно спрямований на розпалення міжнаціональних міжусобиць і людиноненависницьких настроїв.»