У Львові пройде Міжнародний дитячий фестиваль

теґи: Львів, Львівський міжнародний дитячий фестиваль, Форум видавців

ЛДМФ28-30 квітня 2011 року проходитиме Львівський міжнародний дитячий фестиваль.

Розпочнеться усе з параду учасників Фестивалю, в якому візьмуть участь переможці Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач України-2011», переможці та лауреати конкурсу костюмів літературних героїв м. Львова, футболісти Степан Юрчишин та Ігор Кульчицький, дизайнер – переможниця конкурсу Lviv Fashion Week на кращу колекцію до Євро 2012 – Ольга Романова та інші.

Урочисте відкриття прикрасить розважальна шоу-програма від Левка Дурка.

У рамках Львівського міжнародного дитячого фестивалю відбудуться Фестиваль дичячого читання «Книгоманія», де підведуть підсумки конкурсу «Найкращий читач України», Фестиваль дитячої творчості та мистецтва – унікальна міжнародна виставка ілюстрацій українських та литовських художників, на якій буде представлено 400 робіт найвідоміших ілюстраторів, та Книжковий ярмарок «Форум – дітям».

Щодня проходитимуть майстер-класи від відомих ілюстраторів: «Білий слон удачі» (письменник та ілюстратор Кястутіс Каспаравічюс, Литва), «Світ акварельних імпровізацій» (художниця Сігуте Ах, Литва), «Створюємо чудо-книжку» (художники Сігуте Хлебінскайте та Паулюс Йодішюс, Литва), а також майстер-класи від Костя Лавра, Катерини Штанко, Катерини Білетної, Олега Петренка-Заневського, Вікторії Ковальчук, Наталки Балух, Макса Паленка та інших українських ілюстраторів.

Загалом протягом Фестивалю 120 годин безкоштовних майстер-класів з різних видів творчості.

З відвідувачами Фестивалю радо поспілкуються дитячі письменники та художники: Барбара Космовська (Польща), Кястутіс Каспаравічюс (Литва), Паулюс Йодішюс (Литва), Сігуте Ах (Литва), Сігуте Хлебінскайте (Литва), Галина Малик, Сашко Лірник, Олександр Єсаулов, Андрій Бачинський, Олесь Ільченко, Наталія алетич, Роман Гамада Марія Чумарна Ганна Осадко, Марія Морозенко, Леся Наєнко, Іван Лучук, Дмитро Павличко, Василь Степаненко, Ярема Гоян, Віктор Терен, Роман Скиба, Катерина Дудник, Костянтин Матвієнко, Віктор Клименко, Сашком Гаврош, Леся Вороніна, Ірен Роздобудько, Ігор Калинець, Марія Людкевич та ін.

Організатори Фестивалю також запрошують у «Подорож у Золоту добу середньовічного Львова» з лицарями Ордену паладинів:на гостей чекатимуть цікаві розповіді та легенди про історію середньовіччя, двобій лицарів та безкоштовна фотосесія.

Метою Львівського міжнародного дитячого фестивалю є сприяння різносторонньому розвитку дітей та юнацтва через залучення їх до різноманітної розвиваючої діяльності, пізнавальної та фізичної активності, виховання життєздатного і соціально активного молодого покоління.