категорії: стаття інтерв'ю

Аланіс Моріссетт: "Дуже глибоко поважаю Далай Ламу"

теґи: Sziget, Аланіс Моріссетт, Далай Лама

Аланіс МоріссеттНа "Сігет" канадська співачка прибула, супроводжувана величезною кількістю охоронців.

 Але не відмовила в інтерв'ю, яке ми взяли за годину до її виступу на Головній сцені фестивалю.

– У фільмі "Догма" Ви грали Бога. Як воно, грати Бога?
– Дуже легко. Режисер стрічки порадив мені просто бути собою, ніяких інших вказівок він мені не давав. Тож завдання було геть нескладним.

– Розкажіть, будь ласка, про альбом "Пісні Тібету".
– Я дуже глибоко поважаю Далай Ламу, тож задум альбому чудовий. Якщо повідомлення, яке ти хочеш донести, чують хоч п'ятеро людей, твої зусилля вже не були марними.

– Скажіть, а от Ваш останній альбом, Flavors Of Entanglement, – можна його назвати сіквелом до якоїсь із попередніх робіт?
– Ні, це унікальна робота. Я б сказала, що цей альбом – найбільш особистий з усіх. Він сповнений відмовами, болем, злістю, депресією. Я не задумувала його таким, насправді...

Аланіс Моріссетт– Ви не з тих співачок, які часто роблять кавер-версії відомих пісень. Що підштовхнуло Вас до запису каверу на пісню Сіела Crazy?
– Ну, мені просто подобається ця пісня. Вона була визначною для мене, коли я була підлітком. Тож зробити на неї кавер було честю. Та і записала я її дуже швидко – всього хвилин за 15.

– Як вам цьогорічний "Сігет"?
– Мені дуже подобається цей фестиваль, я давно мріяла тут виступити. Тим більше, що з маминої сторони я маю родичів-угорців, тож я зазвичай намагаюсь використовувати будь-яку можливість, щоб потрапити сюди. І Будапешт я дуже люблю.

– Ходять чутки, що Ви зараз працюєте над мемуарами.
– Ну це не зовсім мемуари. Це скоріше збірник автографічних есеїв, розповідей про подорожі, кулінарних рецептів, уривки розмов і, місцями, філософствування. Перший том мого життя, я б сказала. Думаю, що будуть і другий, третій...