категорії: кіно

Письменниця-адвокат Лариса Денисенко тепер ще й телевумєн!

Лариса ДенисенкоНещодавно відома письменниця Лариса Денисенко стала телеведучою (читай тіткою з ящіка) програми «Документ+», що йде на каналі «1+1». Авторка захопила наданий неймовірними благодійниками і просвітниками (читай «плюсами») ранковий телеефір, а точніш, напів-ранковий. Від сьогодні у кожного свідомого українця, якого турбує культура, ранок з середи на четвер починається о 4:15 ранку!

   
Саме на 4:15 і ні хвилиною пізніше, ніяких переведень будильників на кілька хвилин вперед, ніяких ігнорувань того ж таки будильника! Прокинулись? Марш до блакитного екрану!

Стьоб-стьобом, але складається враження, що стібуться з нас. Скажіть, ну яка нормальна людина вставатиме посеред тижня настільки рано заради якогось «Документу» і Лариси Денисенко (хоч і «якоїсь» – тут несумісне)? Про який культурний прогрес(загалом процес?) може йти мова, коли отак от вбивають культуру?

Запитань тут багацько і до дирекції каналу, і до «мін.культу» (чим ви займаєтесь, агов!?), але нам лишається тільки радіти тому, що і в нас щось тепер є! На противагу незлічимій кількості брудних політиканських передач, з’явилася одна – світла і чиста, але не цнотлива, а якщо й так, то це вмить виправлять гості, якими на цьому тижні будуть писаки-початківці «Букви та цифри», а також письменники, які між собою змагаються в гігантизмі (протіше кажучи, метри) як Сашко Ірванець, Яна Дубинянська, Світлана Поваляєва.

Отже, для фанатиків та співчуваючих, розклад на тиждень такий:

- в ніч з середи 25 на четвер 26 жовтня (хоча за всіма ознаками це буде четвер 26-го, проте за телевізійною традицією програма вписується в розклад трансляцій середи 25-го) – «Що таке Мережева література». Оскільки в гостях у ведучої Лариси Денисенко будуть люди, безпосередньо причетні до Антології «8. Жіноча мережева проза» – Пані Груня (Віра Балдинюк), авторка та Жіжістер (Олександр Ворошило), видавець (видавництво «Буква і цифра» – то варто сподіватися, що мова піде насамперед про цю книжку;

- в ніч з четверга 26 на п'ятницю 27 жовтня – поговорять з учасником славетного літугрупування «Бу-Ба-Бу» Сашком Ірванцем, письменницею Яною Дубинянською (авторкою книжки «Проект Міссурі», що вийшла цього року в «Норі-Друк»). Цю передачу проведе Анатолій Єрема. Тема – «Чи видають наших письменників за кордоном». Якщо поритися в пам'яті/Мережі, можна віднайти зв'язок між темою і гостями. Ірванець отримав нещодавно змогу впродовж року послідувати своєму ж віршованому заклику «Любіть Оклахому, всім серцем любіть!», тобто жив за стипендією в США, і мабуть знає, як і кого Там з «наших» перекладають. Яна ж зі своїми фентезійними та детективними романами проторувала стежку до видавництв у Москві;

- в ніч з п'ятниці 27 на суботу 28 жовтня Лариса Денисенко проведе передачу з Тетяною Щербаченко, заступником головреда часопису «Київська Русь», та письменницею Світланою Поваляєвою, авторкою книжки «Симург» та спільної з поеткою Вікторією Наріжною поетичної збірки «Камуфляж в помаді. Безсмертя в місті.» (видавництво «Фоліо»). Тема – «Чи потрібні літературні часописи?». Час виходу програми в усі дні традиційно незручний – о 4:15 ночі. Отже, вона адресується не всім, а тільки най витривалішим або безсонним прихильникам укрсучліту. Або власникам дорогущих відеомагнітофонів.