Рецензія на роман Ірини Хомин "Сакрал"

Ірина Хомин "Сакрал"   Львівська письменниця Ірина Хомин, яка здобула широку дорогу в літературний простір завдяки конкурсу "Коронація слова", пропонує читачу глибоко-філософську книгу "Сакрал". Акцентуючи увагу на постійній боротьбі добра і зла, письменниця переміщує цю тему у власну книгу, де на тлі світу живих з'являється могутня сила з мороку, що прагне відтворитися в людській особі.

   Містична історія бере свій початок в Стародавньому Єгипті, де силу зла намагався зупинити жрець, що закарбовував власні знання щодо цього явища ієрографічними записами. Зі Стародавнього Єгипту події переносяться в сучану Галичину та Карпати. Сюжет книги чимось нагадує безглузді американські фільми жахів, де невідомо заради чого герої нариваються на неприємноісті, а далі події відбуваються майже за стійким сюжетом. Так само Тереза, головна героїня "Сакралу", залазить на темне горище власного будинку саме тоді, коли в будинку знинає світло. Відтоді і починається знайомство з темними силами Всесвіту, які були створені людиною. На фоні містичних описів Ірина Хомин намагається ознайомити читача з сакральним письменством та міфологічними традиціями Стародавнього Єгипту.

   Серце читача ладне розірватись від співчуття Терезі, яка опиняється в коловерті зла та переживає втрату власного батька. На її дорозі опиняється Борис - незнайома людина, яка знає всі факти з життя дівчини від самого її народження, але викликається на допомогу в боротьбі зі злом. "Чи варто довіряти Борису???" - Тереза шукає відповідь на це питання протягом всієї книги, споставляючи агрументи "за" та "проти".

   Занурившись у вивчення єгипетських манускриптів Тереза й одночасно закохується. В кого? Того самого Бориса, що має досить невідоме минуле та може виявитись не тим, за кого себе видає.

   "Сакрал" - пригодницький містичний роман, під час читання якого, бігає холод спиною. Письменниця стверджує, що саме це відчуття виявляє заселення зла в людську душу. Радимо читати тим, хто втомився від спецефектів американських фільмів жахів, а також прихильникам карпатської природи, які можуть взяти цю книгу в подорож на Західну Україну.