категорії: візуалка стаття

Саша Гютенхайн: естетика жіночої шкіри та контурів жіночих форм

Сучане фотомистецтво: Sascha Huettenhain

теґи: Sascha Huettenhain, nude, Чорно-білі фотографії, мистецтво, ню, сучасне фотомистецтво, фото

Сумно?Ком презентує першу публікацію із серії «Сучасне фотомистецтво». Пропонуємо подивитись на роботи молодого німця Саші Гютенхайна (Sascha Huettenhain). Його роботи сповнені еротизмом та вишуканістю. Саша, майстер абстрактної форми та контрастів тіні і світла, передає на своїх фотографіях відчуття краси, форми тіла та графіку тіней.

Саша Гютенхайн (Sascha Huettenhain) народився 1973 року в німецькому місті Зіген (Siegen). Зараз живе в місті Кельн. Професійно фотографією займається з 1998 року. Саша Гютенхайн здобув значний досвід, працюючи помічником фотографа протягом двох років. Потім він відкрив свою власну професійну студію. Також Саша читає лекції на семінарах з фотомистецтва.

 

Німецький фотомайстер в стилі ню та постановочної зйомки передає, користуючись аскетичним набором кольорів (білий та чорний), чіткі візії, що не несуть певного інтелектуального навантаження, але є простими, зрозумілими та приємними для ока.

Саша наче вириває миттєвість із життя, занурює її у фотохімікати, та вона оживає на фотопапері. Погляд, вираз обличчя, лінія губ, одяг, недбалість рухів, руки - все є важливим на його фотографіях. Його фотографії - наче завмерлий окрестр, який ще мить - і вибухне від помаху диригента.

Напевно, кожну фотографію Саши Гютенхайна можна підписати «Я та життя».

Еротизм. Красивий, пристрасний, без прикрас. Холодний та «недоговорений», можливо, з легким нальотом байдужості на обличчі. Саша Гютенхайн показує те, що робить жінок жінками. Горді, веселі, сумні та безтурботні, серйозні та пафосні - всі різні, але всіх поєднує те, що манить нас, чоловіків - плавкий вигин спини, пружні груди, трикутник внизу живота, пасма волосся на плечах, маленька ямка над губою, вії. Те, що створює незмінну картину прекрасного у свідомості чоловіка. Те, що хочеться, в прямому сенсі цього слова, і те, що хочеться споглядати, отримуючи естетичне задоволення...

 

«Саша Гютенхайн захоплює контрастами своїх робіт. Фотограф розміщує моделей між  кубічними елементами в своїй студії або під час натурної зйомки. Він любить використовувати елементи індустріального світу для своїх постановок. Проте, ландшафт і все, що оточує моделей під час зйомки, складають лише тло. Тло, яке акуратно підкреслює тіла моделей, що з'являються перед глядачем силуетами скульптур, написаних зі світла й тіні».

Він  чудово передає в своїх роботах те, що більш за все приваблює та заводить чоловіків - суміш лекої сексуальності та неприступності...

Моделі перед об'єктивом Саші Гютенхайна повинні відповідати його концептуальному розумінню кінцевого результату, який буде зафіксований на фотографії. «Я ніколи не провожу зйомку «аби з якою» моделлю. Оскільки кожна модель індивідуальна своїм тілом, своїм самовираженням і навіть рідною мовою, я намагаюся показативсе це в своїх роботах».

Фотограф любить працювати з танцюючими моделями. Він красиво передає застиглу напругу і важку працю танцюриста. В його чорно-білих роботах тіла витончені, а тони передані бездоганно.

Саша Гютенхайнкерується своїм класичним правилом фотографії: «Досить лише кілька допоміжних елементів, щоб нічого не відволікало від прекрасного тіла моделі». Від його картин віє холодним еротизмом, наче від неприступних скульптур. «Роботи фотографа несуть в собі зорове відчуття краси тіла як витвору мистецтва. Це  - високоестетична ілюстрація жіночої шкіри з тонкою текстурою, м'язової напруги і контурів жіночих форм».

___________________

Ексклюзивно для Сумно?Ком. Андрій Б.

Джерела інформації -

Персональний сайт Sascha Huettenhain

Галерея робіт @ photo.net