категорії: література

Видано «Дві тонни» молодої поезії

Дві тонниНове українське видавництво «Маузер», чільником якого є поет-двотисячник Олег Романенко видало першу свою книгу – збірку молодих поетів. «Дві тонни» – не випадкова назва – рівно стільки важать усі автори, зібрані під однією обкладинкою.

На форумі видавців у Львові книгу продавали за дві тисячі копійок, тобто копійка за кілограм поезії – «все по чесному» – казали штовхачі видання, власне за сумісництвом, і його автори. Книжки лежали на старих непрацюючих радянських терезах. А наклад цієї збірки (мабуть, не здивую) – дві тисячі примірників.
– Все це не просто збіг, – повідомляє нас анотація, – це хитре сплетіння сенсів, концепція мистецького захоплення влади над серцями любителів поезії, розроблена в таємних підвалах і на секретних базах видавництва «Маузер».

Усього 32 автори. Їм було запропоновано надіслати свої найкращі твори за всю творчу «кар’єру», отже, маємо проміжний підсумок їх діяльності. Кількість сторінок – 304, з післямовою Ростислава Семківа. Упорядники – Горобчук і Романенко.

Повний список авторів:

Артем Антонюк
Катерина Бабкіна
Світлана Богдан
Тетяна Винник
Ярослав Гадзінський
Богдан-Олег Горобчук
Гриця Ерде
Артем Захарченко
Катерина Калитко
Олесь Корж
Павло Коробчук
Олег Коцарев
Дмитро Лазуткін
Микола Леонович
Максим Лижов
Лілія Лисенко
Ольга Ляснюк
Анна Малігон
Олеся Мамчич
Богдана Матіяш
Сергій Осока
Олена Пашук
Олег Романенко
Тетяна Савченко
Софія Сітало
Юлія Стахівська
Олена Степаненко
стронґовський
Галина Ткачук
Сашко Ушкалов
Катріна Хаддад
Вікторія Черняхівська