категорії: література

Ярослава Литвин видала «Пухнасту»

Пухнаста – Ярослава ЛитвинМолода українська письменниця Ярослава Литвин видає нову книжку «Пухнаста» в київському видавництві «Нора-Друк». Вона виходить до львівського форуму видавців. Це вже друга книжка Литвин. Торік вона з книжкою «Ігри» стала номінантом «Коронації Слова».

– Ця книга – спроба утворити простір дихаючих живих істот, – каже авторка, – Конфлікт емоцій та розуму, жіночого і чоловічого, внутрішньої свободи та стереотипності, джезу та r’n’b... Конфлікт всередині людини, всіх її особистостей із зовнішнім світом та іншими
людьми, котрі мають ті самі негаразди із співіснуванням власних особистостей.

Презентуватиме Литвин цю книжку у Львові в неділю, 16 вересня, о 12 годині, в блакитному залі Палацу Потоцьких.

– Моя нова книжка як прогулянка кімнатою кривих дзеркал, – веде далі Литвин. – Там часом буває абсурдно та смішно, а подекуди боляче й моторошно. Але це лише десятки відображень у десятках лукавих дзеркал й усього. Для мене ця прогулянка тривала рівно дев’ять місяців і закінчилась так само несподівано, як і розгорталась весь час. Пишучи, я не мала жодного уявлення, якою буде наступна картинка чи яке викривлення покаже чергове із люстер, що причаїлось за абзацом. І це приносило велике нічим не стримуване задоволення.