категорії: література

«Коронація слова» оголошує прийом рукописів

Logo_KS_NEWВосьмий за ліком літературний конкурс «Коронація слова» оголошує прийом рукописів. Новинкою «Коронації-2008» є збільшення призового фонду на 5 тисяч гривень за рахунок введення нової премії «За кращий романтичний твір». У змаганні за титул найромантичнішого беруть участь рукописи трьох інших номінацій: «Кіносценарії», «П’єси» та «Романи».

Всеукраїнський конкурс романів, кіносценаріїв та п’єс «Коронація слова» є проектом «Крафт Фудз Україна», метою якого є підтримка новітньої української культури. Література, кіно і театр – обрані не випадково, адже саме ці жанри є стратегічними жанрами культури, які формують і визначають зрілість нації. Метою організації й завданнями конкурсу є пошук нових імен, видання найкращих романів книжками, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру, і як наслідок – наповнення українського ринку повнокровною конкурентоспроможною літературою, а кіно й театру – якісними українськими фільмами й п’єсами. «Коронація слова» сприяє організації важливої ланки літературного процесу – літератури гостросюжетної, цікавої, захоплюючої.

Умови участі


• Роман, кіносценарій чи п’єса мають бути написані українською мовою та надруковані на комп'ютері або друкарській машинці.
• До участі в конкурсі допускаються твори, які ніколи раніше не оприлюднювались.
• Конкурс зберігає анонімність авторів до церемонії нагородження.
• Для участі в конкурсі необхідно надіслати поштою з «Рекомендованим повідомленням відправника» машинопис твору підписаний псевдонімом. Титульний лист твору повинен містити псевдонім автора, назву твору та назву однієї з конкурсних номінацій, до якої подається твір (роман, кіносценарій або п’єса).
• В окремому конверті, підписаному тим самим псевдонімом і вкладеному до теки з машинописом твору, необхідно вказати: справжнє ім'я, прізвище, домашню адресу, телефон, та додати заяву до Оргкомітету конкурсу про участь у конкурсі (довільної форми).
• Рішення про результати конкурсу визначає журі. Результати конкурсу оголошуються на церемонії нагородження та через ЗМІ.
• Машинописи творів не рецензуються і не повертаються. Листування з авторами не здійснюється.
• Переможці отримають грошові премії, а кращі твори будуть запропоновані провідним українським видавництвам, кіностудіям та театрам.

Призовий фонд конкурсу – 100 000 грн.


Номінація «РОМАНИ»:

І премія – 20 000 грн.,
ІІ премія – 10 000 грн.,
ІІІ премія – 5 000 грн.
та сім премій по 1 000 грн.

Номінація «КІНОСЦЕНАРІЇ»:

І премія – 15 000 грн.,
ІІ премія – 7 000 грн.,
ІІІ премія – 3 000 грн.
та п’ять премій по 1 000 грн.

Номінація «П’ЄСИ»:

I премія – 10 000 грн.,
II премія – 5 000 грн.,
III премія – 3 000 грн.
та п’ять премій по 1 000 грн.

Спеціальна премія «За кращий романтичний твір» – 5 000 грн.

* Лауреати та дипломанти конкурсу несуть відповідальність за сплату податків.
* Твори надсилаються до 1 лютого 2008 р. на адресу:
Конкурс «Коронація слова».
Абонентська скринька № 25,
м. Київ – 25, 01025.
* Довідки за телефоном: 8 (067) 252 50 20.

За матеріалами Крафт Фудс.