категорії: література

Роману «Бранці мороку» пророкують 20 тисяч примірників

Бранці Мороку - Олександр та Наталя ШевченкоРоман Олександра та Наталії Шевченків «Бранці мороку» вийшов у видавництві «Фоліо». Він посів третє місце на цьогорічному літературному конкурсі «Коронація слова». Презентують книжку вже на Львівському Форумі – наймасштабнішому книжковому ярмарку України 13-16 вересня.

– Олександр Красовицький, директор «Фоліо», пророкує цій книжці наклад 20 тисяч примірників за 2 роки! – каже менеджер «Коронації слова» Олексій Власов.

Олександр Шевченко про такі прогнози чує вперше.

– Але ми б тішилися, якби вони справдилися, оскільки з накладами в одну-дві тисячі становище популярної української літератури ніколи не зміниться на краще.

У «Бранцях мороку» йдеться про відносно молоде київське подружжя письменниці та телевізійника. Після того, як чоловік втрачає роботу, вони вирішують переселитися якнайдалі від Києва, в затишний будиночок у лісі. Але в будинку їх переслідує страшна потойбічна сила.

– «Бранці мороку» – це своєрідна мутація жахів з мелодрамою, оскільки допінгом і зброєю у боротьбі з кошмаром стане кохання. Ми з Наталкою охрестили це «романтичним хорором».

Роман написано від першої особи. Розділи, які належать чоловікові писав Олександр, а ті, де розповідь веде дружина – Наталка.

– Ми дотримувалися цієї схеми, але інколи я вносив виправлення в її частину, а вона в мою. Зазвичай Наталка пише мелодраматичні історії, але у цій книзі їй вдалися дві справді моторошні сцени.

Олександр із Наталкою познайомилися завдяки першому конкурсу «Коронація слова» у 2001 році. «Бранці мороку» – їхня перша спільна робота. Працювати в парі письменникам сподобалося й зараз вони готують вже другий спільний роман. Подружжя хоче подати його на «Коронацію слова-2008». Крім того, кожен з них працює паралельно й над власними проектами.

– Я працюю над повнометражним мультфільмом, екранізацією моєї власної дебютної «Глибинки». Мрію колись зняти й повноцінну його кіноадаптацію, ну а поки малюю власноруч графічну версію. Лідер групи «Друга ріка» Валерій Харчишин дав попередню згоду на використання у звуковій доріжці кількох їхніх старих пісень. Сама книжка писалася під ці пісні й вони дуже органічно лягають на історію. А ще я пишу музику й беру участь у створенні андеґраундних фільмів хабаровського режисера Андрія Ісканова.

Наталка пише ще два своїх романи: містичний детектив і любовну історію. Але часу не вистачає, тож робота просувається дуже повільно.