категорії: кіно новина

Українську короткометражку включено до програми «Берлінале»

теґи: Берлінале, Берлінале 59, Діагноз, Мирослав Слабошпицький

BerlinaleУперше за останні 6 років українську короткометражну стрічку - фільм «Діагноз» режисера Мирослава Слабошпицького - відібрано не лише до програми показів Berlinale shorts, що складається з 28 картин, створених у 17 країнах світу, але включено й до, власне, короткометражного конкурсу, до якого потрапило лише 11 фільмів, що будуть змагатися за головні нагороди фестивалю - Золотого і Срібного ведмедів.

«Діагноз» - це маленька трагедія з теренів Східної Європи, історія трьох представників брутального світу вуличної молоді. Головні герої - волоцюги-наркомани з неблагополучних районів української столиці. Одного разу їхнє повсякденне життя, що складається з міліційних облав, пошуків наркотиків і звичного насильства, змінюють нові обставини. Коли наркокур'єр Петро зі своєю вагітною подругою потрапив під міліційну облаву, він і не підозрював, що неприємності із законом - не найсерйозніша проблема в його житті.

Останнім за часом українським фільмом, що брав участь у конкурсній короткометражній програмі Берлінале, був короткометражний анімаційний фільм Степана Коваля «Йшов трамвай 9-й номер», нагороджений Срібним Ведмедем на 53-му Берлінському міжнародному фестивалі 2003-го року.

59-й Берлінський міжнародний фестиваль, який разом з Каннським і Венеціанським фестивалями, що входить до числа трьох найпрестижніших кінооглядів світу категорії «А», проводитиметься з 5 по 15 лютого 2009 року в Берліні.